Master CD

Is jouw project klaar om geperst te worden?

De master moet als 2 tracks gemixt zijn (stereo-links/rechts), alle fadeouts/ins in orde en in de juiste volgorde.

Verzeker je ervan dat het precies zo klinkt, zoals je de cd’s geperst wil hebben, met alle nummer in de juiste volgorde en de juiste hoeveelheid tijd tussen de nummers.

De master moet als Disc-at-once gebrand zijn. We gebruiken geen EQ (equalisatie) of volume aanpassingen tenzij dit door jou gevraagd wordt. Contacteer in dat geval eerst master@redhotcd.com.

Schrijf steeds de naam van het project en de titel op de master, we zijn niet verantwoordelijk ingeval er vergissingen gebeuren met ongelabelde masters.

In het geval er nog geen mastering werd gedaan kunnen we bekijken of jouw productie baat zou hebben bij een mastering en tot welk hoger  niveau dit jouw productie zou brengen.

Contacteer ons op master@redhotcd.com voor verdere informatie over mastering van jouw project.

De master moet vergezeld zijn van een tracklisting.

In de tracklisting staan alle songs in de juiste volgorde gelijst met de precieze speelduur.

De maximale lengte voor een cd is 79:45 (minuten/seconden). Voor tijdsduur hoger dan de industriestandaard 78:00 minuten moet een verklaring van verantwoordelijkheid getekend worden door de klant, vooraleer we het order kunnen aannemen.

Start ID’s: op volgorde genummerd, geplaatst bij het begin van iedere selectie, één nummer per song. Als je cd’s besteld is een samplerate van 44,1 kHz ten zeerste aanbevolen. Jouw dB meters mogen pieken op 0 dB, nooit erover. Het gemiddelde level is -15 dB (red book minimale standaard)

Voor de meeste projecten volstaat een cdr master

Iedere CD/CDR of DVD/DVDR die we ontvangen moet direct replikeerbaar zijn en niet copy-protected.

Bij onzekerheden master@redhotcd.com voor meer inlichtingen.

Verder nogmaals, alle stukken die ons bereiken dienen gelabeld te zijn met de naam van het project etc…